OM OSS

Specialiserade på solcellspaneler för kommersiella fastighetsaktörer och bostadsrättsföreningar Brf.

Intresset för solen och solcells-anläggningar växte sig starkare i och med att vi själva köpte anläggningar till det egna huset och några av våra fastigheters tak. Att sedan utveckla med laddning för bilar, båtar och entreprenadmaskiner gör det extra spännande att projektera. Och räkna! 

Tidigt insåg vi vikten av att göra noggranna undersökningar och samarbeta med kompetenta projektörer och installatörer för att få god ekonomi i projekten. 

Att installera en solcellsanläggning som är klimatneutral (förutom tillverkning och transport av materiel) gör gott för känslan.

Som fastighetsägare vill man kunna räkna hem sin investering. Vissa anläggningar kan ge över 15 % i direktavkastning vilket gjorde vårt beslut enkelt. 

Vi väljer själva att se anläggningen som en investering, en insikt som vi gärna vill sprida. Ett mål vi har är att ge svar tidigt i en process om hur stor den ekonomiska vinsten kan komma att bli. 

Idén med att utöver köp och goda krediter för lån till solenergi även erbjuda tillhandahållande av klimatsmart energi till reglerade priser (PPA) kom till oss då vi började diskutera hur främst bostadsrättsföreningar kan genomföra en installation. Det borde bli lättare att komma till beslut om inte en investering först måste budgeteras för att sedan finansieras tillsammans med alla andra behövande investeringar resonerade vi. 

Efter hand ser vi att även markägare och kommersiella fastighetsägare kan finna fördelar med att inte själva äga och drifta sina anläggningar. Kunden i en PPA lösning från oss kan, när de önskar, köpa loss sin anläggning. Priset är redan uppgjort på förhand.

Ingen vet ännu hur gammal en solcellsanläggning kan bli och Uppsala Universitet anger att själva solcellen i solcellspanelen kan fungera i 200 år!

Har du frågor? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Götgatan 22 A
118 46 STOCKHOLM

Skyltning i entré för att informera om att en anläggning är installerad